Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ringnäs vann laghoppningen

/
  • det segrande Ringnäslaget, från vänster: Amanda Hammarström, Mathilda Hammarström, Malin Nordin och Tove Engvall på hästarna Munsboro Cougar, Willams Town Wonder, Munsboro Chilli och Munsboro Elthon.

Det finns många duktiga ponnyryttare i Ringnäs. Klubben har inte mindre än två lag i division 1, och i helgen tog Ringnäs lag 1 hem första lagomgången.

Annons

– Det har gått jättebra i helgen, säger Ringnäs lagledare Jessica Mårds, som förutom två lag i division 1, även har ett elitlag och ett lag i division 3.

– Och vi har många ryttare som är på väg upp i klasserna.

I lördagens lätt B, kategori B, hade man fem unga ryttare som red felfritt.

Division 1 rids på lätt B-höjd, och efter grundomgången var tre lag felfria och fick rida omhoppning. De felfria lagen var Ringnäs lag 1 och Ringnäs lag 2, samt Älvkarleby. Men i omhoppningen var det bara Ringnäs lag 1, med Amanda Hammarström/Munsboro Cougar, Mathilda Hammarström/Williams Town Wounder, Malin Nordin/Munsboro Chilli, och Tove Engvall/Munsboro Elton, som var felfria, och tog också därmed hem vinsten.

Även individuellt gick det bra för Ringnäsryttarna.

Selma Hammarström och B-ponnyn Munsboro Swap Shop visade att den gamla goda formen är på väg tillbaka, efter att ha ridit felfritt i bägge faserna och tagit hem vinsten i lätt B.

Malin Nordin, med Munsboro Chilli, vann både lätt C och lätt B.

I kategori C+D var Mathilda Hammarström placerad med två av sina ponnyer. Med Williams Town Wounder var hon tvåa, och med Munsboro Maisy B, fyra.

I lätt A, kategori C, var det Amanda Hammarström som försvarande familjens färger genom en andraplats med Munsboro Cross, och en tredjeplats med Munsboro Cougar.

Ringnäsryttarna hade även placeringar i helgens högsta klass, en medelsvår B. I kategori C var Leigh Söderlund/Idyllens Legend, tvåa, och Amanda Hammarström/Munsboro Cross, trea. Och i kategori D var Mathilda Hammarström tvåa med Careltze.

Mer läsning

Annons