Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Riktigt imponerade"

Derbyt lockade 833 personer till Hällåsen.

Fotbollen är het i Söderhamn.

– Riktigt imponerande, säger hemmalagets målskytt Niklas Holm.

För andra matchen i rad kom över 500 personer till Hällåsen för att Söderhamns FF spela fotboll.

– Grymt härligt och riktigt imponerande. I båda matcherna har vi haft mycket folk. Hoppas det fortsätter, säger Niklas Holm som svarade för Söderhamns kvitteringsmål när tio minuter återstod av matchen.

I hemmapremiären mot Härnösand för drygt två veckor sedan landande publiksiffran på 510 personer. Hälsingederbyt mot Hudiksvalls FF lockade betydligt fler – trots att det inte var något speciellt härligt fotbollsväder när temperaturen visade på några plusgrader och en vind som gjorde sig ständigt påmind.

833 personer är en sällsynt bra siffra i division 2.

Stämningen för hemmapubliken var ändå på topp i nästan precis 45 minuter då Hudiksvall tog ledningen.

– En jämn fight. Vi skapade något hetare läge i början. Sedan var de bättre i en tjugominutersperiod, innan vi tog över initiativet igen, säger tränaren Benny Dahlin.

Hudiksvalls målvakt Nicklas Larsson:

– Det blev rätt tillknäppt spel, mycket tillfälligheter och rätt svårt att spela boll efter gräset. Vi fick anpassa oss lite och det tycker jag att vi gjorde bra, säger han.