Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Riktigt imponerade"

Derbyt lockade 833 personer till Hällåsen.

Fotbollen är het i Söderhamn.

– Riktigt imponerande, säger hemmalagets målskytt Niklas Holm.

Annons

För andra matchen i rad kom över 500 personer till Hällåsen för att Söderhamns FF spela fotboll.

– Grymt härligt och riktigt imponerande. I båda matcherna har vi haft mycket folk. Hoppas det fortsätter, säger Niklas Holm som svarade för Söderhamns kvitteringsmål när tio minuter återstod av matchen.

I hemmapremiären mot Härnösand för drygt två veckor sedan landande publiksiffran på 510 personer. Hälsingederbyt mot Hudiksvalls FF lockade betydligt fler – trots att det inte var något speciellt härligt fotbollsväder när temperaturen visade på några plusgrader och en vind som gjorde sig ständigt påmind.

833 personer är en sällsynt bra siffra i division 2.

Stämningen för hemmapubliken var ändå på topp i nästan precis 45 minuter då Hudiksvall tog ledningen.

– En jämn fight. Vi skapade något hetare läge i början. Sedan var de bättre i en tjugominutersperiod, innan vi tog över initiativet igen, säger tränaren Benny Dahlin.

Hudiksvalls målvakt Nicklas Larsson:

– Det blev rätt tillknäppt spel, mycket tillfälligheter och rätt svårt att spela boll efter gräset. Vi fick anpassa oss lite och det tycker jag att vi gjorde bra, säger han.