Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riktigt elakt sagt Åke!

Åke Söderlund i Nor, Järvsö (8/9) avslöjar sin bristande kunskap om etik och moral, när han beskriver kommunens tjänstemän som "småpåvar som dräller omkring i kommunhuset" och han undrar spydigt "hur de får dagarna att gå".

Egentligen borde inte Åke bemötas över huvud taget efter ett sådant uttalande, men å andra sidan är det förödande om hans ord ska bli oemotsagda och någons ”sanning”.

Kommunen har både lagstadgade och frivilliga uppgifter. I en kommun finns en mängd olika serviceyrken. En av kommunens viktigaste uppgifter är att se till att alla som bor i kommunen får det stöd och den hjälp de behöver för att kunna leva ett självständigt liv. Våra viktigaste uppgifter är att se till att våra äldre och funktionshindrade får en god vård och omsorg och att våra barn får en bra skolutbildning. Känslan av tillhörighet, att ha tillit och förtroende för varandra hör till de viktigaste faktorerna i ett tryggt och mänskligt samhälle.

Förvaltningarnas viktigaste uppgift är att arbeta för kommunens utveckling i enlighet med de kommunala målen presenterade i Ljusdals kommuns budget. I vår kommun finns olika anställningar, med olika kompetenser i en förvaltning, där den främsta uppgiften är att bevara kommunens handlingar för framtiden, hjälpa allmänheten, kommunens medarbetare och våra förtroendevalda att finna de uppgifter de söker. En kommuns verktyg, till att ge medborgare den service som är såväl lagstadgad som frivillig, är kommunens personal. Om det så handlar om att bibehålla eller utveckla, så är politikens stöd kommunens personal, som har till uppgift att verkställa politiska beslut.

Därmed är Söderlunds uttalande viktigt att bemöta med motstånd, då kommunens anställda utför den yrkesroll de är satta till att utföra och det med kunskap. I förvaltningshus finns inga småpåvar och det finns ingen anställd som dräller omkring och det finns ej heller anställda som inte vet hur de ska bedriva sin arbetstid.

Malin Ängerå (S)

Markus Evensson (S)

Örjan Fridner (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel