Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riklig belöning för vargtips

Det kan bli en rejäl slant, drygt 74 000 kronor, till den som kan lämna ett tips till polisen så att de som i början av februari dödade en varg på sjön Fansen kan gripas. Enskilda personer och organisationer står bakom den rikliga belöningen.

Annons

Polisen har fortfarande inte kommit någon vart när det gäller den unga vargtik som först kördes på med en snöskoter och slutligen slogs ihjäl på sjön Fansen i södra delen av Bollnäs kommun.

Inspektör Sven Lind vid polisen berättar att inget nytt framkommit så här långt.

Det brutala sättet vargen dödades på, samt att polisen rätt omgående var på plats och kunde säkra spår, fick flera privatpersoner, ett företag samt ett par organisationer att utlova en belöning för avgörande tips till polisen. I dag är den sammanlagda summan dryga 74 000 kronor.

Den 22 februari startade Wolf Army Sweden och Djurens vänner i Jönköping en insamling som skulle bidra till en belöning till den som lämnar sådana upplysningar till polisen att den eller de som är skyldiga till dådet kan gripas. När insamlingen avslutades den 26 mars hade man samlat in 24 300 kronor.

- Ett helt fantastisk resultat och vi är mycket glada över engagemanget, säger Kim Aronsson, ordförande i Wolf Army Sweden.

Enligt Sven Lind finns sedan tidigare en anonym privatperson som är villig att betala 20 000 kronor och en annan anonym 10 000 kronor. En som inte är anonym är filmskådespelerskan Christina Lindberg från Stockholm. Numera är hon ägare och ansvarig utgivare av tidskriften Flygrevyn. Hon är känd djurrättsaktivist och har som sådan deltagit i flera vargdebatter bland annat

- Inget skulle göra mig gladare än att få betala ut de där pengarna, säger Christina Lindberg.

Jaktföretaget LaserFinder i Söderhamn som var först ut med att utlova en belöning på 10 000 kronor.

Annons