Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ridsportförbundet stäms i lönetvist

Gävleborgs Ridsportförbund har stämts inför Arbetsdomstolen av en före detta anställd, för utebliven lön.

Annons

Under sju månader, år 2008, var en kvinna anställd hos Gävleborgs Ridsportförbund i Söderhamn.

När hennes anställning upphörde skulle hon få ett avgångsvederlag på 40 000 kronor. Den summan betalades också ut. Däremot fick hon inte ut lön för sin sista arbetsvecka och inte heller semestertillägg för en 17 dagar lång, betald semester.

Kvinnans fackliga organisation höll en lokal tvisteförhandling i december 2008, vid vilken man krävde totalt 6 478 kronor för lön och uteblivet semestertillägg. Förhandlingen slutade i oenighet, varför tvisten gick vidare till central förhandling, vilken ägde rum i februari i år.

Den centrala förhandlingen avslutades i enighet, med uppmaning till Ridsportförbundet att betala kvinnan den begärda summan. Trots det har inga pengar betalats ut.

Nu har kvinnan, via sin fackliga organisation, stämt Ridsportförbundet och arbetsgivarorganisationen Arbetsgivaralliansen inför Arbetsdomstolen.