Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nansta tog tre vinster i Delsbo

/

Tre förstaplatser till Nansta när Delsbo rid- och körsällskap anordnade dressyrtävlingar. 23-årige Fenton en av Sveriges tre bästa äldre hästar.

Annons

Under helgen arrangerade Delsbo kör- och ridsällskap en dressyrtävling för både ponny och häst.

Storhästarna gav sig ut på tävlingsbanan på lördagen, med en medelsvår C:1 som högsta klass. Och det var tätt i toppen, där Bollnäs Filip Åberg/Donovan och Söderhamnortens Lars Jonsson/Atlas, delade förstaplatsen med 65,426 procent.

Trea, bara en poäng efter, med 65,213 procent, hamnade Hudiksvalls AnnMarie Eriksson på 23-årige Fenton. Fenton är en av 87 hästar över 23 år i Sverige som fortfarande tävlas, och bland dem är han rankad trea i tävlingsdatabasen.

Av de nio starterna han gjort i år har han varit bland topp tre i åtta, och bara en poäng från placering i den nionde.

– Så det resultatet får man vara nöjd med, säger AnnMarie Eriksson.

I lätt A:3 var det bara två startande, och vinnare av de två blev Edsbyns Ida Sköld/Diagonale, med 65,857 procent.

I lätt B:3 blev det Gnarpsseger genom Emelie Andersson och Daphyr, som vann över hemmaekipaget Gisela Tilemo/Björnbabsen.

Lätt B:2 var, tillsammans med medelsvår C:1, den klass som lockade flest startande, tio stycken.

I lätt B:2 gick segern till Nanstas Elin Schönborg/Lady Sassa, som tog en betryggande seger med sina 67,833 procent. Tvåa var Emelie Andersson/Daphyr, och tredjeplatsen gick till Söderhamnortens Sarah Hjelm/Peace Money.

På söndagen var det ponnyernas tur, där den högsta klassen var en lätt A:P1 där den sammanslagna kategori B och C-klassen vanns av Nanstas Alva Trané/Munsboro m&m´s med fina 66,053 procent.

Kategori D vanns av Ljusdals Stina Skalberg Halvarsson/Liljegårdens Jaguar, med 66,184 procent.

Ytterligare en Nanstaseger blev det i lätt A:1 kategori C och D, bland de äldre ryttarna i grupp 2, där Ellen Larsson red hem segern med Embla, medan Clara Jonsson från Bollnäs vann den yngre gruppen i kategori D med Okay Cosmos.

Ellen Larsson och Embla vann även lätt B:1, kategori B och C, med tävlingens högsta procent, 71,250. Placerade var också Julia Enqvist/Harmonins Compis, Bergsjö, med 66,071 procent och Izabelle Lindberg/Tingeling III, Bollnäs, som var trea.

Izabelle Lindberg och Tingeling III tog ytterligare en placering, en andraplats i lätt C:1. Vann den klassen gjorde Filippa Lindgren/Riko, Bollnäs, medan hemmaekiipaget Julia Pahlbäck/Malva, var trea.

I kategori D blev det hemmaseger genom Elina Persson/Dicey Update.

Mer läsning

Annons