Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagstränare höll fälttävlansläger

/

I strålande solsken hölls under tre dagar ett fälttävlansläger på Mitt Hjärtas anläggning på Backen i Delsbo.

Annons

Lägret innehöll både dressyrträning, hoppträning och naturligtvis terrängträning. Samt fick de 18 deltagarna, ungdomar mellan 7 och 17 år, lära sig allt om hur man förbereder sig själv och hästen för en krävande fälttävlanstävling. Instruktör var landslagstränaren Lena Bredberg som till sin hjälp hade EM-ryttaren i fälttävlan Mathilda Hammarström.

– Det är verkligen roligt att det blivit ett sådant stort intresse för fälttävlan i Norrland, säger Lena Bredberg, som hoppas få se flera av ekipagen framöver i sitt ponnylandslag.

– Här finns ekipage med kapacitet för både SM och EM, säger hon.

Europamästerskapet med två lokala deltagare från Delsbo, Selma och Klara Hammarström, och det allmänna uppsvinget för fälttävlanssporten sedan Sara Algotsson-Ostholts tog OS-silver för några år sedan, verkar ha givit resultat.

Lenas fälttävlansläger i Delsbo blev fullbokat redan innan det annonserades. Stommen var utvecklingsteamet i Gävleborg, men även en del ytterligare deltagare kunde beredas plats.

– Detta var det första men absolut inte det sista fälttävlanslägret på Backen. Om intresset håller i sig har Lena lovat komma upp ett par gånger varje vår och höst så nu finns det äntligen möjligheter att ta sig ända till landslagsnivå i fälttävlan för de som vill satsa häruppe., säger ägaren Anna Hammarström.

Mer läsning

Annons