Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag var otroligt taggad"

/

Under helgen har Söderhamnsortens Ryttarförening, Sorf, arrangerat sin klassiker Söderhamnshoppet.

Annons

Tävlingen är väldigt populär och familjer har kommit med barn och ponnyer från Sundsvall i norr till Stockholm i söder. En ridskola från just Stockholm avslutade sitt ridläger med att åka på meeting i Söderhamn. Tävlingen går att genomföra tack vare medlemmarnas ideella insatser, alla hjälps åt.

Gunilla Ekengren, ridskolechef på Sorf:

– Den här tävlingen är oerhört viktig för klubben. Dels får våra ryttare en chans att uppleva ett meeting på hemmaplan, dels är det en tävling som ger klubben en värdefull inkomst. I vår klubb har vi verkligen hittat rätt anda, vi har väldigt trevligt ihop och ryttarna stöttar varandra. I år har vi dessutom haft tur med vädret och klubbens egna ryttare har gjort fantastiska resultat.

Bland hemmaryttarna kan nämnas Frida Nilsson som har haft flera placeringar och Alma Lövgren som red tävlings högsta klass LA och kom på andra plats. Men bästa sorfare den här helgen var 14-åriga Linn Lantz på ponnyn Piraten, tävlingens Meetingvinnare i Kat C.

Grattis Linn, hade du på känn att det skulle bli så här bra?

– Ja, jag kände det faktiskt på mig, jag var otroligt taggad och har tränat med Hannah Åkerblom och Gunilla Ekengren. Men att det skulle bli så här.... jag har varit felfri i nästan alla starter och vunnit LB.

Hur är det att rida på hemmaplan?

– Bara fördelar, jag har haft ett sådant stöd, från kompisar, publik och funktionärer.

Vad har du för planer med din ponny och ditt tävlande?

– Jag fortsätter rida LB, känns det bra vill jag gärna testa LA. Om två år siktar jag på att börja rida stor häst.

I augusti åker ca 10 tävlingsryttare från Sorf på träningsläger hos Sveriges förbundskapten Sylve Söderstrand. Detta är möjligt tack vare ett bidrag från Idrottslyftet som sökts av en av eldsjälarna i föreningen.

Mer läsning

Annons