Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irma Karlsson slog till med superrunda inför fullsatt Scandinavium: "En fantastisk häst"

/

Irma Karlsson slog till inför ett så gott som fullsatt Scandinavium i Göteborg Horse Show.
Bollnäsryttaren vann lördagens jokerhoppning som gick över hinder på 145 cm höjd.

Annons

Irma Karlsson, som gick ut som startnummer nio av sjutton startande i klassen, fick till en riktig superrunda och var framförallt väldigt snabb mellan hinder nummer tre och fyra.

Med Bahale vann hon en 140 klass redan under förra årets tävlingar, att upprepa segern och dessutom i en högre klass visar vilken hög nivå hon håller. Irma Karlsson själv, ödmjuk som alltid, tackar främst tränaren Agneta Lindelöw för hennes utveckling som ryttare.

– Det betyder jättemycket för mig att få vara på Lindelöws gård och liksom få hela paketet. Bahale är en fantastisk häst som vunnit klasser här i Scandinavium under flera år, tidigare med min sambo Douglas.

LÄS MER: Irma Karlsson redo för en topphelg i Göteborg: "Alltid en häftig känsla"

På läktaren fanns flera av hennes klubbkompisar från Bollnäs Ridsällskap, där Irma tränade i många år med Maggan Håkansson -Lindberg, Hällbo.

Carina Jakobsson var en av dem som hade en magisk upplevelse när Irma galopperade i mål som segrare:

– Det var helt makalöst! Så roligt att få vara med om detta! Vi grät glädjetårar och Irmas mormor som också är med här nere ställde sig upp och skrek, säger hon.

Fredagskvällens 150 hoppning med Weireina slutade på tolv fel för Irma. Två klasser återstår nu för Karlsson, GP på söndag med Weireina och ytterligare en 145 hoppning på måndag för Bahale.

LÄS MER: Irma Karlsson efter första dagen i Göteborg: "Jag är nöjd med känslan"

Mer läsning

Annons