Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hoppas det finns ett underlag för division 1"

/

Under hösten har Gävleborgs Ridsportförbund arrangerat lagdressyr för stora hästar, division 2.

Annons

Edsbyns Ridklubb vann två av de tre omgångarna vilket också ledde till att laget blev delad totalsegrare tillsammans med ett allianslag bestående av tre gästrikeklubbar.

Den avgörande och sista omgången reds i Ockelbo och i klassen som gick i LA:4 red de fyra ryttarna Ida Sköld Diognale, Siw Hedström Paloma, Karin Persson Imperators och Marlene Fager Sanchez ihop 193 procent. I en av de tidigare omgångarna har även Mimmi Helander deltagit.

Edsbyns Ridklubb är väldigt starka i just dressyr, en av lagryttarna, Siw Hedström, berättar:

– Vi har en väldigt duktig och dressyrintresserad ridskolechef, Kent Josefsson och dressyrtränaren och ryttaren Ia Eriksson finns också i klubben. Det är klart att det präglar föreningen och många duktiga dressyrryttare även utanför Edsbyn väljer ändå att tävla för vår klubb. En av dem är Mattias Jansson, som är uppvuxen i Söderhamn och nu bosatt i Skåne.

Hur inspirerar det er som rider division 2, att det finns så  mycket dressyr på hög nivå på nära håll?

– Det är klart att det är häftigt! Man vill ju ständigt utvecklas även om man rider lägre klass just för stunden. Marlene Fager till exempel, som red i vårt lag har redan tävlat svårare klasser. Vi hoppas att det finns ett underlag för division 1 nästa år. Nu gick den serien inte att genomföra på grund av för få anmälda lag

Edsbyn hade även två lag på lag-SM som avgjordes på Strömsholm tidigare i år.

Mer läsning

Annons