Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera segrar för Hälsinglands hoppryttare

/

Helgen som var bjöd på många fina framgångar för Hälsinglands hoppryttare – både nationellt och internationellt.

Annons

Irma Karlsson från Bollnäs Ridsällskap vann i föregående helg den internationella 145 hoppningen på den nya tävlingen Varberg Summer Show.

Valacken Starling har varit en tuff utmaning men Irma börjar hitta rätt knappar på den inte helt lätta hästen.

– Jag börjar komma underfund med honom, får hålla mig till lägre klasser i början så han alltid går in med självförtroende på banan, säger Irma Karlsson.

– Hur roligt är det inte att vinna en svår klass på just den hästen?

– Jamen det är jättekul! Jag är nästan förvånad själv. Men min Weireina är den jag tror mest på i dagsläget. Hon gjorde söndagen Grand Prix klass väldigt bra. Och det var riktigt svårt. Stort byggt!

Hannah Åkerblom från Söderhamn och SORF valde att tävla i Polen tillsammans med sin syster Jennie. Tre klasser har Hannah hunnit göra på bästa hästen Caretto vilket resulterat i lika många segrar. Ekipaget har också vunnit alla starter de gjort i Sverige på 130 och 140 höjd.

– Jag kanske tar upp henne i en högre klass nästa helg och rider 145 och jag har anmält samma höjd i Norrköping om några veckor. Men allt beror på hur hon känns, jag vill ge henne tid och inte stressa. Start 150 blir nog inte i år, säger Hannah Åkerblom.

Jennie Åkerblom har ridit flera klasser i Polen och bland annat varit placerad i 135 efter en felfri runda på Best.

På närmare håll, i Sundsvall, vann Josephine Verdruye, Bollnäs Ridsällskap en 120 klass på Misty Morning efter snabb omhoppning. Ekipaget har haft flera topplaceringar under året och var nära vinst i Näset för två veckor sedan.

– Där rev jag sista hindret två gånger, det var riktigt surt, speciellt i den första klassen där tiden räckte till seger. Skönt att det gick vägen nu, säger Josephine Verdruye.

Lotta Odström

Mer läsning

Annons