Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ridhuset kommer närmare köpingen

En 600 meter lång gång- och cykelväg ska byggas mellan ridhuset och tennishallen i Ljusdal.
– Genom det här kommer ridhuset betydligt närmare de centrala delarna av Ljusdal, säger John Nyman (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Annons

Ridklubbens medlemmar har länge efterfrågat en bättre väg till ridhuset, och när beskedet om ett att en ny gång- och cykelväg (gc-väg) ska byggas genom skogen mellan ridhuset i Sjöbo och tennishallen i Slotte kom blev ridskolechefen Susanne Bergman jätteglad.

– Det här betyder att barnen och ungdomarna får en mycket bättre och säkrare väg till ridhuset och att vi får en till väg att rida på, säger hon.

Samtidigt som gc-vägen byggs kommer en ny vattenledning att dras så att ridskolan får kommunalt vatten. I satsningen ingår också att ridskolans uppvärmningssystem ska bytas ut. I dag är det direktverkande el som gäller men det ska bytas ut mot ytjordvärme. Det kommer att sänka uppvärmningskostnaderna från 160 000 kronor till cirka 50 000 kronor per år.

Arbetet med gc-vägen ska börja redan till veckan och förhoppningsvis ska allt vara klart innan årets slut. Sammanlagt beräknas satsningen kosta samhällsbyggnadsnämnden omkring 800 000 kronor.