Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ridå för bio i Söderhamn?

Replik på "Värna våra biografer" (Söderhamns-Kuriren
12/5
):

Visst är det jobbigt när momsen höjs för landets biografer. Det är svårt att förstå hur regeringen med öppna ögon kan skicka ett stort antal landsortsbiografer i graven.

Men ännu mer tragiskt är det att biopubliken sviker, som i Söderhamn, och därmed påskyndar processen.

I början av året fick Söderhamn en topprenoverad bio. Svea Bios salong är numera det finaste och lyxigaste vi har i denna lilla, kulturellt fattiga stad. Men var är publiken?

Den ena kvalitetsfilmen efter den andra går för så gott som tom salong. "Under sanden" (bästa nordiska film vid Göteborgsfestivalen) ställdes in alla dagar utom den sista. "The finest hours" (spännande verklighetsbaserad) fick jag köpa två biljetter till för att den skulle visas. Och exemplen är fler.

Jag tror att sanningens minut är inne för söderhamnarna: Är det bara gratisföreställningar från Staffangymnasiets esteter, eller kommunalt subventionerad filmvisning i filmstudion med dumpade priser på film, som ska ha en chans att överleva i Söderhamn?

Under sanden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel