Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richardsson skadad i sprint

Hudikåkarna Jörgen Brink, Evelina Settlin och Daniel Richardsson var helgens hälsingenamn när Hudiksvalls IF arrangerade sina cuptävlingar på skidor i Åsarna.

Brink svarade för säsongens bästa lopp och blev femma.

Daniel Richardsson tyvärr i negativ bemärkelse eftersom han i lördagens sprint kolliderade med Marcus Ottosson och skadade sig så illa att han måste avstå även söndagens 15-kilometerslopp.

– Det är en blödning i en vadmuskel, mer än så vet jag inte. Jag blev undersökt på sjukan, men det var så svullet så det var svårt att avgöra hur illa det var, säger Daniel.

Hur länge han måste hålla sig borta från spåret vet han inte i dagens läge.

– Det kan bli en vecka, men även mer. Just nu räknar jag inte med att kunna åka i Otepää, vilket var synd, säger han.

15 kilometer klassiskt var det i Åsarna på söndagen. Johan Olsson, Åsarna vann och Anders Södergren, Östersund, blev trea.

HIF:s Evelina Settlin gjorde bästa insatsen av hälsingejuniorerna. På lördagen vann hon sprintloppet, men slapp då omöjliga Stina Nilsson, Malung. Stina valde nämligen att köra seniorernas sprint och satte där alla på plats.

Evelina lyckades inte lika bra på söndagens tunga millopp.

– Det var jobbigt och samtidigt är det väldigt lätt att köra slut på den här tuffa banan, sa Evelina sedan hon blivit femma.