Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richardsson siktar på dubbla medaljer

För en vecka sedan var han trött och sliten och i både kropp och knopp.
Men nu har HIF:s Daniel Richardsson laddat om.
– Nu känner jag mig fräsch igen och målet är att åka hem från Åsarna med dubbla SM-medaljer, säger Daniel.

Efter åttondeplatsen på femmilen i Trondheim hade Daniel det tungt under världscupavslutningen i Falun. Men en knapp veckas vila från skidspåren har gjort susen.

SM inleds på fredagen med stafetten där HIF i flera år snubblat utanför prispallen.

– Vi har pratat om medaljer så länge jag minns och det känns som vi har en riktigt bra chans att äntligen fixa det nu, säger Daniel som får sällskap av Björn Lindh och Peter Larsson i stafettlaget.

Landslagets startman hoppas den här gången få åka någon annan sträcka.

– Det skulle kännas kul att få åka den andra, men vi får se vad vi kommer fram till, säger han.

Stafetten i all ära, men det är söndagens femmil som är det stora målet.

– 2005 tog jag brons på sträckan och den där känslan av att stå på prispallen efter en femmil vill jag gärna uppleva igen, säger Daniel som tror han har goda chanser att lyckas med den målsättningen.

En femmil är förstås svår att sia om. Det är mycket som ska stämma. Inte minst är det viktigt att ha rätt valla under skidorna.

– Målet är att kunna åka hem från SM med dubbla medaljer. Det är en tuff målsättning, men som det känns nu är den fullt rimlig, säger han.