Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richardsson med i Otepää

Förra helgen åkte Daniel Richardsson på en rejäl blödning i vaden.

Men efter ett hårt träningspass kom ett skönt besked för Hudikåkaren – han kommer till start i helgens världscuptävling i estländska Otepää.

Det var i samband med helgens sprinttävling i Åsarna som Daniel Richardsson kolliderade med en annan åkare. Han föll så illa att han ådrog sig en rejäl blödning i vaden.

– Jag känner fortfarande av det, men det är betydligt bättre nu än för några dagar sedan, då jag knappt kunde gå. Till söndag ska jag nog vara fit for fight, säger Richardsson.

Han åker till Estland på fredagen, efter att han under torsdagen stannat hemma i Östersund för att testa vaden under ett hårt träningspass. Och söndagens världscuptävling ville han inte missa, då det vankas favoritdistans i 15 kilometer klassiskt.

– Det är verkligen en av mina favoritdistanser och jag har sett fram emot det här väldigt länge. Det är väldigt fina banor i Estland.

Och han hoppas att formen finns där, även om uppladdningen under veckan alltså varit långt ifrån optimal.

– Formen har funnits där tidigare men jag har inte fått till det riktigt. Jag hoppas att jag ska kunna vara med högre upp nu.