Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richardsson fick sitt pris

Daniel Richardsson och Anders Södergren delade på Hälsingeguldet 2010 men det har varit svårt att hitta ett tillfälle att ge priset till dem samtidigt. Så under onsdagen fick Daniel Richardsson ta emot sitt pris i Hudiksvall, nyss hemkommen från läger i Italien.

Det svenska stafettlaget körde hem OS-guldet i Vancouver. För detta fick Johan Olsson, Marcus Hellner, Anders Södergren och Daniel Richardsson dela på bragdguldet. De två sistnämnda utsågs också till vinnare av Hälsingeguldet 2010.

– Det känns väldigt kul att få den här uppmärksamheten, säger Daniel Richardsson.

SISU Hälsinglands ordförande Anna-Karin Mohlin delade ut medalj, blombukett samt 2 500 kronor i prispengar under Percykels skidträff på onsdagskvällen. Hälsingeguldet utnämns i samverkan mellan SISU Idrottsutbildarna, Hälsinglands Idrottsförbund och Hälsingetidningar. Richardsson gör en snabbvisit i Hudik inför den stundande säsongsstarten.

– Träningen under sommaren och nu i höst har gått bra. Vi har precis varit i Alperna med landslaget. Nu blir det några dagar i Hudik innan nytt läger i Östersund och sedan premiär i Bruksvallarna, säger HIF-åkaren.

Tomas Liljenberg