Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richardsson dagen efter triumfen

"Hemma i Östersund och tar det lite lugnt"

Annons

Femmilen i Holmenkollen. Större än så blir det inte i världscupen. Därför var det inte konstigt att Daniel Richardsson var extra glad när han korsade mållinjen som segrare före norrmannen Martin Johnsrud Sundbye och ryssen Alexander Legkov.

– Det kändes skönt att äntligen få till en världscupseger igen och det är ju lite extra speciellt med femmilen i Holmenkollen, säger Daniel Richardsson.

Samtidigt är Richardsson lugn och ödmjuk. Han är redan tillbaka hemma i Östersund och något större firande har inte gått loss.

– Just nu är jag hemma i Östersund och tar det lite lugnt bara, säger Richardsson.

Segern i Holmenkollen var var HIF-åkarens andra individuella världscupseger i karriären, den första tog han på 15 kilometer klassiskt i Drammen 2011. Han har lyckats konservera formen från OS i Sotji, där det blev ett individuellt brons och ett stafettguld.

– Den här världscupsegern rankar jag större än den förra eftersom det är den största man kan vinna. Sedan tycker jag väl ändå att OS-medaljerna var målet för den här säsongen och det känns bara bra och roligt att formen håller i sig.

Hade du trott det här innan säsongen med tanke på din struliga försäsong?

– Planen var ju hela tiden att vara i bra form till OS. Jag visste att tävlingarna före jul mest var träning och till för att få åka så mycket skidor som möjligt. Sedan har jag varit i bra form både över och efter OS så det har varit riktigt kul.

Om två veckor kommer Richardsson hem till Hudiksvall och kör de avslutande tävlingarna i SM. Någonting han verkligen ser fram emot.

– Absolut, det ska bli kul. Jag har inte varit hemma sedan i jul och tävling på hemmaplan är alltid speciellt. Femmilen blir rolig och man får hoppas på lika kallgrader så förutsättningarna kan bli de bästa, säger Daniel Richardsson.