Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richardsson dagen efter triumfen

"Hemma i Östersund och tar det lite lugnt"

Femmilen i Holmenkollen. Större än så blir det inte i världscupen. Därför var det inte konstigt att Daniel Richardsson var extra glad när han korsade mållinjen som segrare före norrmannen Martin Johnsrud Sundbye och ryssen Alexander Legkov.

– Det kändes skönt att äntligen få till en världscupseger igen och det är ju lite extra speciellt med femmilen i Holmenkollen, säger Daniel Richardsson.

Samtidigt är Richardsson lugn och ödmjuk. Han är redan tillbaka hemma i Östersund och något större firande har inte gått loss.

– Just nu är jag hemma i Östersund och tar det lite lugnt bara, säger Richardsson.

Segern i Holmenkollen var var HIF-åkarens andra individuella världscupseger i karriären, den första tog han på 15 kilometer klassiskt i Drammen 2011. Han har lyckats konservera formen från OS i Sotji, där det blev ett individuellt brons och ett stafettguld.

– Den här världscupsegern rankar jag större än den förra eftersom det är den största man kan vinna. Sedan tycker jag väl ändå att OS-medaljerna var målet för den här säsongen och det känns bara bra och roligt att formen håller i sig.

Hade du trott det här innan säsongen med tanke på din struliga försäsong?

– Planen var ju hela tiden att vara i bra form till OS. Jag visste att tävlingarna före jul mest var träning och till för att få åka så mycket skidor som möjligt. Sedan har jag varit i bra form både över och efter OS så det har varit riktigt kul.

Om två veckor kommer Richardsson hem till Hudiksvall och kör de avslutande tävlingarna i SM. Någonting han verkligen ser fram emot.

– Absolut, det ska bli kul. Jag har inte varit hemma sedan i jul och tävling på hemmaplan är alltid speciellt. Femmilen blir rolig och man får hoppas på lika kallgrader så förutsättningarna kan bli de bästa, säger Daniel Richardsson.