Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RFSL vill öppna gränser

Det var en stor ära för mig att bli invald som ordförande i RFSL Hälsingland. Som den hälsingepatriot jag är så är jag mäkta stolt över titeln men framför allt det arbete jag får vara med och driva tillsammans med styrelsen i RFSL Hälsingland genom att locka människor till olika destinationer som vi tillsammans utvecklar, bygger broar genom öppna gränser och mångfald.

Du ser framför dig slätten, åkrarna, sjöarna, havet, Hälsingegårdar, fiskebyar, kohagarna och upplevelserna högt och lågt där vi erbjuder landsbygdslyx från slott till koja. En plats som är så mycket mer än du någonsin kunnat ana, där du mer än gärna tar en omväg till nästa besöksmål för vägen dit är en upplevelse i sig.

Jag tycker att småföretagare och företagare rent generellt har glömts bort och för varje samtal skapas det erfarenhet och kunskap då jag har pratat med näringsidkare från olika enheter.

Jag tycker det känns så oerhört fint med det bemötande vi får när vi håller god kontakt med olika företag över Sverige och runt om i Hälsingland. Jag är stolt över responsen, intresset och förståelsen.

Företagsledare och ledare rent generellt tycker att det känns bra att de får möjlighet att förbättra sig på att bemöta personer på ett bättre sätt, såväl personal som kunder. Det är viktigt för personal att få känna att de kan få vara som de är på sitt arbete. Detta är ett stort steg för att förbättra arbetsmiljön och framförallt för hbtq- personer. Många företag i dag vill vara hbtq-vänlig och många i dag är i behov av att vara ett öppet företag i näringslivet.

Jag skulle säga att rättare sagt alla bör vara i ett behov av att bli starkare. Vi människor är överallt. Vi är överallt med olika ursprung, läggning och etnicitet för att bidra med mångfald och vi har alla ett ansvar över hur vårt budskap ska spridas. Mångfald behövs för att förstå och kunna relatera till personal och kunders behov för att spegla färgglada samarbeten. Jag själv växer i min egen roll som person när jag får sprida information och synliggöra händelser som kan leda till större kompetens och acceptans. Alla kan vara med och bidra till att kunskapen synliggörs och få bra genomslag via olika kanaler.

RFSL Hälsingland har redan ökat med kunskap och en medvetenheten som behövs i vårt samhälle. I dag är det viktigt att verksamheter avspeglar hur samhället ser ut. Att vi lever i olika normer och förhållanden. För varje samtal jag har avslutat med så har jag växt som person, även om samtalet inte leder till det svar jag vill ha, så har jag ändå kunnat förmedla något till personen i fråga, något hen kanske inte tidigare har hört eller pratat om. Det kanske skapar en tankegång eller ger en påminnelse hur företag och andra tjänster inom näringslivet ska bli mer lönsamt genom att öppna upp andra dörrar som kan skapa större välmående hos både personal och kunder.

RFSL Hälsingland

ordförande Majs Keller med styrelse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel