Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RFSL flaggar för Pride

RFSL Hälsingland laddar med eget program under årets pridefestival.
Och med fokus på transsexualitet presenterar de sig.

På onsdag morgon drar årets pridefestival i gång. Statt dukar upp med frukost och Jonna Källström Böresson, vice ordförande för RFSL Hälsingland, berättar vad de sysslar med och varför föreningen startade.

Söderhamn Pride har sin stora föreläsardag på fredag, RFSL Hälsingland har valt onsdag som sin för att komplettera och inte konkurrera om besökarna under prideveckan.

Första inbjudna talare är Maritha Norman och Emma Giljam. De föreläser om hur det är att vara mamma och syster till en homosexuell på biblioteket. Många minns dem säkert från förra året då de stod upp på tribunens scen och berättade om hur stolta de är över att vara bögmorsa och bögsyster till Tobias Giljam.

Därefter följer nyblivne söderhamnaren Maria Hansson Nielsen. Hon kommer att berätta om livet som heterosexuell rikshomofob till bisexuell kvinna och transaktivist.

Med en halvtimmes paus och reflektion är det Kristina Wicksells tur. Hon är uppväxt i Hudiksvall, men numera boende i Stockholm. Hon håller som bäst på att starta ett antirasistiskt nätverk i Hudiksvall, men ämnet för kvällen är feminismens ställningstagande i HBTQ-kampen.

RFSL Hälsingland fortsätter på torsdag med bögen Fredric Lind, Alfta, som berättar om hur det är att komma ut i en liten by.

Fredagen är vikt till Camilla Gisslow som berättar om livet i en familj med ett transsexuellt barn.

Fokus under årets Pride för RFSL Hälsingland är ett lyfta fram transsexualitet, som annars hamnar i skymundan.