Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rexin: "Det släppte i axeln"

Daniel Rexin opererade en sargad axel i november.

I 4–3-segern mot Gripen skadade han samma axel igen.

– Men det ska inte vara någon fara, tror Ljusdals ytterhalv.

Det var i mitten på första halvlek mot Gripen/Trollhättan som Ljusdals Daniel Rexin tvingades till byte efter svåra smärtor.

Ytterhalven höll sig för den axel som han tidigare opererat under säsongen – och åskådarna på gamla IP fruktade att det var samma skada som hade gått upp.

– Jag fick en passning och skulle slå över bollen till andra sidan. Jag har en mjukare klubba nu som jag inte är så van vid, så jag tryckte till och då släppte det i axeln, säger Daniel Rexin.

– Jag blev lite orolig, men kände ändå att det inte var samma skada. Det var väl något fäste där uppe, fortsätter han.

Daniel Rexin var tillbaka på isen kort senare.

– Jag gick ut och testade och i stridens hetta så glömmer man bort det, säger han.

Hur känns det nu?

– Nu gör det ont. Jag får se till att fixa axeln till på söndag.

Operationen i början av november – följden av en skada som han ådrog sig i förra årets kval – innebar att brosk togs bort och att en sena syddes ihop i axeln. Daniel Rexin tror inte att det handlar om samma skada.

– Nä, jag tror inte det, men jag har faktiskt inte hunnit kolla upp det efter matchen.

Är du orolig?

– Nä, jag tror faktiskt inte det. Det är i alla fall inget som kan stoppa mig från spel i ett kval. Kanske att jag avstår någon träning, men inte i stridens hetta.

Ljusdal slog Gripen med 4–3 och har nu kopplat ett grepp om en av de två platserna som innebär säkrat elitseriekontrakt.

– Första 25 minuterna var jävligt bra, sedan kom vi in i deras tempo. Sedan tar vi tillbaka spelet i andra igen. En rättvis seger, absolut, säger Daniel Rexin.