Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revolvrar hittades i dödsbo

Två revolvrar, ammunition och en handgranat. Det hittade de anhöriga till en avliden man när de städade ur hans hem på äldreboendet Hällagården i Kilafors på tisdagen.

Polisen kontaktades vid klockan 13.25 på tisdagen om att vapen hittats i en lägenhet på ett äldreboende i Kilafors. Det visade sig vara en startrevolver och en revolver med kaliber 38 och kort pipa. Även en del ammunition och en övningshandgranat hittades.

Polisen tog revolvrarna och ammunitionen i beslag och har upprättat en anmälan om olaga vapeninnehav, eftersom mannen som bott i lägenheten inte hade licens för vapnen. Men polisen bedömer det som sannolikt att de kommer att avskriva anmälan, istället för att utreda det hela. Det eftersom det inte finns någon levande person som är misstänkt för brottet.

Handgranaten var alltså inte skarpladdad utan endast till för övning. Trots det är den försvarets egendom och det blev deras uppgift att bege sig till Hällagården och hämta granaten.