Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revolverman åtalas för hot mot släktingar

Mannen avlossade flera skott med revolvern. Nu åtalas han för grovt olaga hot mot sina släktingar.

Mannen var irriterad på sina yngre släktingar och ville markera att han menade allvar. En kväll i januari tog han sin revolver, klev ut i vägen och stoppade deras bil. Han hotade den ena mannen och avlossade sedan flera skott i dikeskanten.

Nu åtalas mannen i 50-årsåldern för grovt olaga hot. Han riskerar att dömas till fängelse för skottdramat som utspelades i Mo.

I polisförhör har den ena killen berättat att han hörde fyra, fem skott avlossas bakom bilen när han körde iväg och att han kände fruktan för sitt liv.

Revolvern innehöll en krutladdning som är avsedd för slaktmask. Polisens utredning visar att det inte fanns någon kula eller annan projektil som lämnade vapnets pipa. Men åklagaren anser att brottet är grovt eftersom hotet framstått som akut för de båda killarna och mannen visat särskild hänsynslöshet.

Mannen har i polisförhör berättat att han känt sig trakasserad av den ena släktingen en tid. Den aktuella kvällen hade han lagt ut en planka med spik för att få dem att sluta köra utanför hans hus.

Mannen har också uppgett att han själv blivit hotad via ett meddelande från den ena släktingens telefon två dagar före skottlossningen. Han anser därför att hans agerande var en form av nödvärn.

Den åtalade mannen kommer att ställas inför Hudiksvalls tingsrätt framöver.