Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revansch för Björlifanner och skräll av Linda Kavat

GÄVLE. I förra starten galopperade Jan-Olov Persson-tränade Björlifanner i segerstriden kort före mål efter att ha rundat till ledningen på sista bortre. Samma scenario blev det inom V64 i Gävle under fredagskvällen, med den skillnaden att Ulf Eriksson satt i sulkyn och den här gången höll han sig i trav hela vägen och vann på 1.28,2a/2 140 meter.

– Det blev bra för oss från spår tio och vi kunde gå med i ryggar 1 200 kvar, sade Ulf Eriksson.

– 800 kvar fanns det sedan ingen anledning att sitta kvar och han rundade till ledningen och vann sedan enkelt, fortsatte Ulf.

Omgångens skräll kom i det andra kallblodsloppet som vanns av 43-oddsaren Linda Kavat, körd och tränad av Jan-Olov Åberg. Hon kunde rygga hårddragande Euforia och när denna gjort sitt klev hon fram och lyckades även hålla undan för hästarna som kom bakifrån.

– Hon har haft två ganska svåra skador så vi har tränat henne försiktigt och vi hade hoppats på en matlapp, berättade Åberg efter segern på nya rekordet 1.25,5/ 1 640 meter.

– Nu blev det bra tempo och för vår del var det bra, men 500-600 kvar tyckte jag det var dags att göra lite jobb själv och det räckte den här gången, konstaterade Åberg.

Mats Persson

Läs också: Första nomineringarna till Hästgalan klara – se kandidaterna i sju olika priskategorier