Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reumatikerprojekt för barn söker deltagare

Reumatikerföreningen Bollnäs-Ovanåker har startat ett projekt för att ordna passande aktiviteter för unga reumatiker och deras familjer. Men hittills har de bara lyckats nå ut till tre familjer, eftersom vården håller strikt på sekretessen och inte lämnar ut uppgifter om vem som är drabbad.

Annons

Verksamhet för reumatiker finns, men den riktar sig till vuxna människor och reumatism drabbar även barn. Det vill Mia Östergårdh nu råda bot på med ett projekt i Reumatikerföreningens regi.

- Jag kände att något fattades, säger Mia Östergårdh. Och reaktionen från mammor till reumatikersjuka barn jag har träffat är oftast, "och vi som trodde vi var ensamma".

Initiativet välkomnas av Carola Johansson-Forsberg vars åttaåriga dotter Zenja fick diagnosen Juvenil idiopatisk artrit (JIA), eller barnreumatism, för sex år sedan.

- Det är bra att det här startas upp, framförallt för att få bort stämpeln att reumatism bara drabbar äldre människor, säger Carola Johansson-Forsberg.

Syftet med projektet är att föra samman föräldrar så att de ska kunna ge stöd och dela med sig kunskap till varandra. Samtidigt ska barnen få umgås.

- Zenja behöver kompisar i samma situation som hon själv, säger Carola Johansson-Forsberg.