Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Retro och rost hos Rebels

Det mesta var sig likt då Gnarpsviljan öppnade dörrarna för swap meet 2014. Närmare 90 säljare hade bokat bord och besökare strömmade till från när och fjärran.

Lovikkavantar och hembakat, cykelskärmar, mc-tankar och dubbla förgasare, liksom tidningar, böcker och leksaker. Allt tycktes finnas på eller under borden då Mid Sweden Rebel's för nionde gången arrangerade köp-byt-sälj-fest i Gnarp.

Ute på gården gräddade Tomas Henning kolbullar över glödande vedträn och inne i Gnarpsviljans hall stod som vanligt Gnarps ridklubb för hamburgerserveringen.

– Detta är betydligt bättre än alla snabbmatskedjorna, det vet ju alla att hamburgarna i Gnarp är de bästa, sa Carina Eklund och Marie Redlund, som tagit premiärturen med sin Ford Country sedan -61:a, från Bergeforsen via Sundsvall.

Som vanligt skulle vinnare i klasserna årets USA-bil och årets europé koras. Vinnande bil i USA-klassen var en Chrysler Valiant v 200, årsmodell - 62, men för första gången blev det inte någon buckla för årets europé.

– Nej, vi tyckte inte riktigt de som var här höll så hög klass, litet trist, vi får hoppas det inte är någon ny trend, säger Jan Silén, Rebel's störste bilentusiast.