Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Retoriken blir inte trovärdig, Lars Molin

Oppositionsrådet Lars Molin (M) skriver på sin blogg att han befarar, att Ljusdals kommun är på väg mot en kraftig skattehöjning. Molin funderar på, hur kommunen hamnat i detta mycket besvärliga budgetläge, med ett stort befarat minusresultat för år 2014.

Oppositionsrådet kommer fram till, att det bland annat beror på att Socialdemokraterna saknar beslut som hjälper och stödjer förvaltningscheferna att få ner kostnaderna. Även de socialdemokratiska ordförandena i utbildnings- och omsorgsnämnderna verkar handfallna, skriver Molin. Vi kan inte annat än att hålla med, men vad Molin glömmer bort är att Ljusdal behöver en stark och tydlig opposition. En opposition som inte räds lägga egna förslag till en alternativ budget, en opposition som inte passivt sitter på åskarbänken och ser på hur förfallet fortskrider.

Moderaterna har vice ordförandeskapet i utbildningsnämnden och vi har inte sett ett enda förslag från vice ordförande när det gäller besparingskrav inom skolan. Här har vice ordförande i stället ingått ett tillsynes lyckligt äktenskap med den socialdemokratiska ordförande och blivit ett rent stödparti åt makten. Nu har man skapat en efterlängtad arbetsro i nämnden och de mest obstinata politikerna har man sett till att göra sig av med.

Vi ser inte hur De Nya Moderaterna i Ljusdal skulle kunna göra skillnad om de kom till makten. Det är samma män som ställer upp till omval på Moderaternas kommunlista, samma män som under innevarande mandatperiod kunde ha gjort en skillnad men valde att återigen bli ett stödparti åt makten. Vi skulle önska att samma glöd och engagemang som moderaterna visar i rovdjursfrågorna i stället hade använts till att driva Ljusdals kommun framåt och inte som nu bakåt.

Bodil Eriksson

Mia Sparrow

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel