Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resultat av luftmätningar väntas i Rengsjö

Resultatet av luftmätningar på Rengsjö skola – som ska visa eventuell mögelförekomst – ska redovisas inom de närmaste veckorna.
Det framgår av kommunens yttrande till Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion på Rengsjö skola i våras – på begäran av skyddsombudet, som ville ha hjälp att komma tillrätta med brister i arbetsmiljön. Skolan togs i bruk igen efter en omfattande renovering hösten 2009 och har sedan dess drabbats av fukt- och mögelskador i två omgångar. Samtidigt har det varit problem med det nya ventilationssystemet, som installerades i samband med renoveringen – och allergiproblemen har ökat bland både lärare och elever.

För en månad sedan meddelade Arbetsmiljöverket att man överväger ett beslut om föreläggande mot kommunen, där en rad krav ska vara uppfyllda senast den 30 november. Kommunen hade möjlighet att yttra sig om kraven före den 21 oktober – och det har förvaltningschefen Inga Malm gjort.

Av yttrandet framgår bland annat att det har gjorts luftmätningar under oktober, för att undersöka eventuell mögelförekomst. Resultatet väntas under denna vecka eller nästa.

- Personalen upplever fortfarande att ventilationen inte fungerar, säger skyddsombudet Anna Rönn.