Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurangyrket lockar unga

Det har varit dubbelt intag av elever på restaurangskolan i Hudiksvall i höst. Det är så många elever att de knappt får plats.

Annons

Medan vissa gymnasieprogram får lägga ner på grund av för få ansökningar så fördubblar programmet för Hotell- och restaurang sitt intag i höst. 48 elever har kommit in och två nybörjarklasser startade den här terminen med 24 elever i varje.

Läraren Kent Berglund ansvarar för den ena klassen och han tycker det är roligt att arbeta med ungdomar.

När Hudiksvall blev av med sin KY-utbildning i våras var det många som trodde att restaurangskolans servering skulle stängas. Men restaurang Glada Hudik fortsätter servera mat för fullt. Eleverna på gymnasieprogrammets årskurs två och tre står för matlagningen i höst och först i vår kommer ettorna att stå bakom grytorna.

Det stora intresset för matlagning tror Kent Berglund beror på att det är så många matlagningsprogram på TV.

– Men alla blir inte TV-kockar konstaterar han, men det finns många andra jobb inom hotell- och restaurangbranschen.