Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurang Stuprennan

Restaurang Stuprennan som ligger mitt emot First hotell Statt i de lokaler där tidigare bland annat Tvärtemot och restaurang Victoria huserat, har haft nyöppning här om veckan.

Jag hade hört väldigt gott om stället, och oj, vad glad jag är att vi gick dit. Maten var fantastisk! De serverar spansk-inspirerad mat, tapas, smårätter som serveras oberoende av varandra.

Kyparen mötte oss i dörren, frågade var vi önskade sitta och visade oss till bords. Han förklarade hur smårätter-grejen funkar och berättade hur många rätter man brukar beställa in för att bli mätt. Vi valde från en enkel lämplig meny. Medan vi väntade på maten kom han helt överraskande in med en amuse bouche som huset bjöd på - en liten bit skinka med jordärtkockspuré, en tunt skivad rödbeta och lite balsamico. Det retade verkligen smaklökarna.

Maten serverades på små tallrikar och brickor. Räkorna jag beställt kom i ett snäckskal. Smakfullt och fint. Jag hade valt lamm, gris, tortilla med krispiga grönsaker och räkor. Min man valde gnocchi-potatis, vitlöksbröd med tapenade, kyckling och charkbrickan. Lammet smälte i munnen, likaså kycklingen. Potatisen var bland den godaste potatis jag har ätit.

Vi åt i lugn och ro, i bakgrunden spelades spansk musik på lagom volym och runtom hördes sorlet från andra gäster. Miljön skulle jag kanske vilja mysa till lite.

Jag skulle inte i första hand välja det här stället om vi ska gå ut och äta med våra barn, det finns ingen barnmeny och det mesta är åt det starkare hållet. Däremot är detta ett perfekt ställe för vuxna att gå och få egentid och god vällagad mat.

Priserna var humana och vi var mer än mätta och nöjda när vi gick därifrån. Struprennan är alltså ett ställe jag varmt rekommenderar, och jag kommer själv att återkomma dit.

Tummen upp!