Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Respekterad röst har tystnat

Den moderata riksdagsledamoten Margareta B Kjellin från Hudiksvall är död.

Deltagandet går först och främst till hennes familj.

Men politiken i allmänhet och Moderata partiet i synnerhet har förlorat en viktig och respekterad röst. När dödsbudet kommer sörjer hennes partivänner en humoristisk vän med stort hjärta. "Margareta var en stark ledare och hade ett varmt hjärta. Hon såg människor och lyssnade" säger Tomas Tobé, partisekreterare.

Och hennes ideologiska meningsmotståndare saknar en ärlig och schysst politiker:" Ett tungt besked. Ibland bistod vi varann som kvinnor i riksdagen" kommenterar riksdagsledamoten Ulla Andersson (V) på Twitter.

Och det är nog främst så vi ska minnas Margareta B Kjellin. Som en engagerad och rakryggad politiker som arbetade politiskt för det hon trodde på. Som aldrig slutade brinna för sociala frågor, främst vården. Som till och med när hon drabbats av lungcancer försökte göra sig själv till ett varnande exempel, för alla unga.

Och som fortsatte in i det sista att slåss för den region hon representerade i riksdagen, Gävleborgs län: Fler poliser, fungerande tågförbindelser, en värdig äldreomsorg, en likvärdig vård i hela landet.

Hon kom alltid med uppmuntrande tillrop när hon tyckte att ledarsidan skrivit om en angelägen fråga. Och hon var också beredd att ompröva ett ställningstagande om hon överbevisades.

En tyvärr sällsynt förmåga som hon kanske inte delar med så många i dagens politiska Sverige.

Förhoppningsvis kan hennes egenskaper inspirera hennes efterföljare. Till eftertänksamhet och lyhördhet.

Lars Beckman (M) från Gävle ersätter Margareta B Kjellin i riksdagen.

Läs gärna: Vass i repliken men med stor kärlek