Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resor utomlands har ersatts av inre resor

Charlotta Forslin om hur önskan om resor i världen har ersatts av minst lika bra inre resor.

Jag har alltid velat resa och se världen. Visst, jag har rest en del och bott på lite olika platser. Senaste åren så har det blivit "resande" inombords i stället, och världen har kommit till mig i annan form. I form av människor, i hundratal, ja, nästan tusental.

Jag har mött dem lika öppet som om jag var turist i deras land. Ställt frågor om dem för att få kunskap. Få kunskap för att mota bort rädslor hos den andra, eller skepsis hos mig. Vågat tänka med hjärtat och lyssna in humorn för att kunna skratta tillsammans. Och som jag har skrattat de senaste månaderna!

Genom alla mina frågor och alla deras svar så känns det som om jag verkligen varit en resenär. Jag har känt doften av falafel på Syriens gator, smakat på injerabrödet i Eritrea och nåtts av känslan av kamelritten i Dubai. Dessa människor har gett mig så mycket och det är dem som gett mig insikten i vad jag brinner för i livet: mötet. Mötet med människan, att få dela med mig av kunskap, och glädjen i att få se någon växa. Det är en magisk känsla när någon "knäcker koden" till språket. Att personen sedan även fått insikten av mig om att vi alla hör ihop, att vi ska hjälpa varandra, att vi ska känna efter i magen och leva genom hjärtat; det ger mig en oerhört skön känsla.

Tänk att jag kan påverka så mycket. Tänk att de kan påverka mig så mycket att jag vågar "resa" med dem.

Charlotta Forslin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel