Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reser till Sydafrika

På lördag den 3 oktober ordnar Solidaritet-Sydafrika-gruppen vid Voxnadalens gymnasium en stor Skördefest, där alla intäkter går oavkortat till Our place aids hospice. Ungdomarna i gruppen hoppas kunna ta med sig 50 000 kronor till Our place när man reser dit den 17 oktober.

Det är sjätte gången som en elev-grupp från Voxnadalens gymnasium med några av sina lärare får resa till aidshemmet Our place utanför Bloemfontein i Sydafrika. Under fem år har Solidaritet Sydafrika-gruppen vid skolan samlat in 200 000 kronor till hemmet. Man kommer även att besöka och praktisera i ett nystartat hjälpcentrum och barnhem i Transkei.

För själva resan har man sökt och fått bidrag och stipendier, så inga pengar som kommer in under Skördefesten går till den, poängterar ungdomarna.

Skördefesten kommer att hållas utanför Voxnadalens gymnasium intill Voxna älv. Där kommer Alfta bikepark, några av deltagarna är elever på skolan, att ha uppvisning, det blir musikunderhållning och för barnen ordnas både ansiktsmålning och ponnyridning. För att få in ytterligare med pengar har man ett lotteri och ett loppis.