Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: X-trafik fortsätter se över bussanslutningarna till och från tågen

Genom att utöka samarbetet med SJ kunde Region Gävleborgs mål om att erbjuda timmestrafik med tåg uppnås, men det har tyvärr inte varit möjligt från alla orter, skriver trafikutvecklingschef Andreas Eriksson på X-trafik i ett svar till signaturen Kollektivåkare i norr.

Replik på insändaren: Knepigt att åka kollektivt med X-trafik

Ett viktigt mål i Region Gävleborgs Trafikförsörjningsprogram är att det ska finnas timmestrafik med tåg mellan Gävle-Ljusdal och Gävle-Sundsvall. Kapaciteten på järnvägen och i tågen är begränsad, vilket inte gör det möjligt för X-trafik att själv kunna köra fler turer. Genom att utöka samarbetet med SJ kunde Region Gävleborgs mål om att erbjuda timmestrafik med tåg uppnås, men det har tyvärr inte varit möjligt från alla orter.

När utbudet med tåg på sträckan Hudiksvall-Sundsvall ökade i december 2018 minskades samtidigt antalet bussturer som annars skulle ha körts parallellt med tågen. Vi kommer att fortsätta att kika på hur behoven av anslutningar till/från tågen med olika busslinjer i länet ser ut för att se om det är möjligt att göra justeringar framöver.

Andreas Eriksson, trafikutvecklingschef X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel