Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Vilka värderingar är värda att vårda i Hälsingland?

Inget, absolut inget. Kommer att bli bättre i ett landskap styrt av de värderingar som ligger till grund för det Sverigedemokratiska partiet. Tror man det är man förblindad och måste höja blicken, skriver signaturen Socialliberal.

Att avfärda sverigedemokratisk politik har inget med populism att göra. Det handlar om vilka värderingar vi vill bygga framtidens samhälle på.

Frågan om vilka värderingar som ska få bära upp framtidens samhälle är något som vi alla bör ställa till oss själva. Vilka är de synsätt som ligger till grund för mina politiska ställningstaganden? Ska vi bry oss om varandra eller ej? Och vilka är värda att bry sig om?

Mot bakgrund av att KD och nu likaså M börjat bekänna färg samt att SD är i full färd med att utöka sitt väljarstöd bland LO-medlemmar, blir frågan om värderingar i allt högre grad aktuell och är något som bör vägleda oss i val av politisk tillhörighet.

Är man en av de som funderar på om Sverigedemokraterna är ett lämpligt alternativ för Sverige eller funderar på legitimiteten i att samarbeta med SD, behöver man fråga sig själv, vad är det jag vill och kan stå för?

Läs också insändaren: Tystare och tystare i kritikerleden – medan SD växer sig allt starkare

Som socialliberal vet jag mycket väl var jag står. Jag tror på ett samhälle och en politik som präglas av frihet men också av omsorg om alla samhällets individer. För utan samhällelig omsorg kan vi inte räkna med att känna trygghet och därmed inte heller frihet.

Det är dessa utgångspunkter som kan verka sammanhållande i ett samhälle istället för en retorik där det är någons eller någras fel att samhället inte alltid fungerar optimalt.

Sverige är ett land som internationellt sett ger oss en unik kombination av omsorg, trygghet och frihet. Det är något vi ska vara stolta över och värna om. Vi ska slå vakt om bland annat konstnärlig frihet och yttrandefrihet vilket ger både dig och mig utrymme att uttrycka våra åsikter utan rädsla.

Vi måste tro på solidaritet, mänskliga rättigheter och på att bygga ett inkluderande samhälle där vi värnar om varandra oavsett ursprung. För vad är alternativet?

Alternativet är att ställa sig bakom dessa värderingars motsatser. Och är man en av de som stödjer SD men som inte medvetet valt att ställa sig bakom dessa värderingars motsatser utan befinner sig där av mer pragmatiska skäl eller bara allmänt tror att SD kommer att kunna fixa de problem som Sverige står inför finns bara ett budskap.

Inget, absolut inget. Kommer att bli bättre i ett landskap styrt av de värderingar som ligger till grund för det Sverigedemokratiska partiet. Tror man det är man förblindad och måste höja blicken.

För jag undrar hur man ärligt talat tryggt kan lägga vår kommunala omsorg och vårt lands lagstiftning i händerna på män som bär järnrör på våra gator.

Socialliberal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel