Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Vilka är de trovärdiga vittnena i Bibeln?

Vem såg när Adam skapades av jord och Eva ur Adams revben? Sjölander tror på Bibelns märkliga händelser därför att han anser det finns trovärdiga vittnen. För många av berättelserna finns inga vittnen överhuvudtaget, skriver Bo Gullefors.

Annons

Det är glädjande att Jerker Sjölander medger att naturvetenskapens iakttagelser är värdefulla och inte kan förnekas!

Sjölander tror på Bibelns märkliga händelser därför att han anser det finns trovärdiga vittnen. För många av berättelserna finns inga vittnen överhuvudtaget. De är inte omnämnda! Vem såg när Adam skapades av jord (1 Mosebok 2:7) och Eva ur Adams revben (1 Mosebok 2:22)? Vem var närvarande när Abraham hörde Guds röst som sade att han skulle offra sin ende son Isak som ett brännoffer (1 Mosebok 22)? Vem var närvarande och antecknade vad som sades när Jesus frestas av djävulen i öknen? (Matteus 4:1-11, Markus 1:12-13 och Lukas 4:1-13). Det fanns helt enkelt inga vittnen och därför blir Sjölanders starka tro på Bibeln än mer förvånande då han hänvisar till trovärdiga vittnen!

Bo Gullefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel