Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Viljan är god med att dela ut lönetillägg till vårdanställda – men det kan också bli väldigt fel

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Jag undrar vad syftet med en temporär löneökning är utifrån det förslag som ni vill få igenom. För den underbetalda sjuksköterskan med hård arbetsbelastning tror jag inte att er lösning är varken effektiv eller gynnsam, skriver Henrik Estander.

Replik på insändaren: Ge 5000 kr i lönetillägg för den i vård och äldreomsorg som kämpar mot corona

Elisabeth Svantesson, Lars Beckman och Maria Molin skriver i en insändare att ”sjukvården och omsorgen i Gävleborg ska ha de förutsättningar som behövs för att hantera coronakrisen”. De vill göra en tillfällig ökning av lönen för personalen inom vård och omsorg.

Denna lösning gynnar visserligen de personer som pengarna kommer till hands kortsiktigt, men vad händer i det långsiktiga loppet? Alla förstår att det finns en god intention med den lösning som författarna debatterar för, men det löser inte problemet.

En underbetald sjuksköterska med hård arbetsbelastning skrev i en insändare den 21 juni 2018 på helahälsingland att ”när ska ni som är våra arbetsgivare sätta värde på vårt arbete i vård och omsorg?". Det kan inte vara så att vi börjar värdesätta vissa roller när deras arbete blir än mer livsviktiga för allt fler under en kortare period. Deras arbete är alltid livsviktigt och deras funktion i samhället ska inte undermineras som det har varit hittills.

I en undersökning som Sifo gjorde åt Kommunal under våren 2016 visade att:

1.  90 procent av Sveriges befolkning tycker att en undersköterska ska tjäna lika mycket som, eller mer än, en industriarbetare

2. Åtta av tio tycker att det är ett underbetalt arbete, och

3. var tredje skulle till och med vara beredd att avstå hälften av sin egen löneökning till en undersköterska.

Vidare skriver Elisabeth, Lars och Maria att de extra resurserna som de vill tillföra kan användas dels till kostnader för betalda resor, dels täcka mellanskillnaden mellan lön och sjuklön för de som har patientnära arbetsuppgifter och blir sjukskrivna.

Jag undrar vad syftet med en temporär löneökning är utifrån det förslag som ni vill få igenom. För den underbetalda sjuksköterskan med hård arbetsbelastning tror jag inte att er lösning är varken effektiv eller gynnsam. Visserligen får personalen 15 000 kronor, men personalen inom vård och omsorg är värda betydligt mer än de tusenlapparna som ni vill ge som engångsföreteelse.

Våra fantastiska medmänniskor som verkar för att vårda och rå om oss andra är värda långsiktiga och strukturella lösningar som gör att de upplever ett högt värde och att de, oavsett kris, vill och kan hjälpa oss när vi behöver det. Backa vård- och omsorgspersonalen!

Henrik Estander

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel