Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Viktigt att det kontinuerligt byggs bostäder på flera platser i kommunen

Det vi vill göra är att förlänga det attraktiva bostadsområdet på Öster och öppna upp möjligheten för ett nytt flerfamiljshus på den yta som angränsar till den beslutade detaljplanen som antogs 2017, skriver Marie Centerwall (S), Benny Engberg (BP), Åsa Äng Eriksson (M) och Britt-Marie Rosenqvist (MP).

Replik på insändare av Hans Degerman: Bygga "längst ut på öster"? Har kommunledningen drabbats av kollektiv tondövhet?

Hans Degerman har, vad vi kan konstatera, inte tagit del av allt som presenterats i underlagen för detaljplanuppdraget eller så väljer han medvetet att vilseleda?

Han skriver i insändaren att kommunledningen vill ändra den beslutade detaljplanen som Bollnäs kommun antog för Långnäs 2017, det stämmer inte! Den detaljplanen ligger fast.

Kommunstyrelsen beslutade 2017 att utreda förutsättningarna för ett flerfamiljshus på området som angränsar till det detaljplanerade området på Långnäs som beslutades 2017. Det vi vill göra är att förlänga det attraktiva bostadsområdet på Öster och öppna upp möjligheten för ett nytt flerfamiljshus på den yta som angränsar till den beslutade detaljplanen som antogs 2017.

Kommunstyrelsen beslutade, med stor majoritet, att uppdra till samhällsbyggnadskontoret att ta fram en ny detaljplan för del av fastigheterna Bro 10:1 och Bro 5:10, för ett flerfamiljshus på området som återstår för byggnation som är öster om bostadsområdet Öster i Bollnäs. Området är mycket attraktivt och efterfrågat, och ett större lek – och aktivitetsområde kan bidra till att göra Långnäs till en mer attraktiv plats för lek och gemenskap.

Vi i kommunledningen anser det viktigt att det kontinuerligt byggs bostäder på flera platser i kommunen, vi vill möjliggöra för både boenderotation och inflyttning. Vi vill fortsätta utveckla Bollnäs kommun!

Marie Centerwall (S) Kommunalråd

Benny Engberg (BP) Kommunalråd

Åsa Äng Eriksson (M) Kommunledning

Britt-Marie Rosenqvist (MP) kommunledning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel