Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Vi socialdemokrater känner oss inte bekväma med svaret från Bollnäs pastorat – Alla människors lika värde kan aldrig vara ett särintresse

 
Bollnäs Pride 2019
Visa alla artiklar

Varför ska Bollnäs pastorat utmärka sig genom att inte delta i Bollnäs Pride när vi ser Svenska kyrkan göra det på andra Pridefestivaler? undrar Bollnäs Arbetarekommuns styrelse och ordförande Shida Kinuka.

Annons

För Socialdemokraterna är allas lika värde en av partiets grundpelare och något vi alltid kommer att stå upp för. Vi har det som ledstjärna inom alla de politiska områdena och överallt där vi finns och är engagerade, så även inom Svenska kyrkan. Därför känner vi oss inte bekväma med den hållning gentemot Svenska kyrkans deltagande i Bollnäs Pride som Bollnäs pastoratets kyrkoherde ger uttryck för.

Läs insändaren från Bollnäs Pride och kyrkoherdens svar: Varför nobbas Pride av Bollnäs pastorat?

Varför ska Bollnäs pastorat utmärka sig genom att inte delta i Bollnäs Pride när vi ser Svenska kyrkan göra det på andra Pridefestivaler? Det ordnas regnbågsmässor, man söker volontärarbetare till arrangemang i samband med Pride, man deltar i Pride tågen runt om i landet. Bollnäs Pride är inte ett särintresse, vilket visas med önskvärd tydlighet genom den bredd av organisationer som på olika sätt deltar i Bollnäs Pride.

Alla människors lika värde kan aldrig vara ett särintresse. Det är en av det demokratiska samhällets grundpelare. Med anledning av kyrkoherdens agerande och beslut angående Bollnäs Pride kommer vi att ha en dialog med Socialdemokraternas representanter i kyrkorådet för att bringa klarhet i hur vi socialdemokrater i kyrkorådet ska hantera den situation som nu har uppstått.

Bollnäs Arbetarekommun styrelse

Shida Kinuka (S) ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel