Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Vi människor tycks tro att vi klarar oss själva – utan den Gud som har skapat oss

Om vi tagit vara på de råd och livsprinciper vi finner i de tio budorden och den undervisning Jesus gav, skulle vi haft ett himmelrike här på jorden, skriver Jerker Sjölander i en replik till insändaren från Stig O Persson om vad vi vill med livet.

Annons

Stig O Persson kommer med en mycket intressant tankeväckare i en debattartikel och sätter fingret på en öm punkt. Vad bör vi göra för att få ordning på våra liv här på jorden, så att det inte krisar till sig ändå mer?

Vi har egentligen det vi behöver för att kunna leva gott, men ändå är det så mycket som krisar till sig på grund av mänskligt habegär och fiendskap. Det som Stig efterlyser finns och har funnits tillgängligt i hela mänsklighetens historia, men har trängts undan av egoism och mänsklig fåfänga.  

Vi människor tycks tro att vi kan klara oss själva och utan den Gud, som har skapat oss och försökt nå oss med sin omsorg och vägledning för ett fulländat och harmoniskt liv. Om vi tagit vara på de råd och livsprinciper vi finner i de tio budorden och den undervisning Jesus gav, skulle vi haft ett himmelrike här på jorden. Om vi förstått och praktiserat rådet: "Allt vad ni vill att människorna ska göra mot er, det ska ni göra mot dem!", då hade varje ond handling varit överflödig. Och om vi lärt oss att "Älska vår nästa som oss själva", kunde alla känna sig värdefulla.

Så lösningen på det problem mänskligheten brottas med finns tillgänglig och den åskådliggjordes på ett lysande sätt i det liv Jesus levde här på jorden. Men han blev aldrig accepterad av den tidens makthavare och röjdes därför ur vägen. Tyvärr finns samma attityd och tendens i dagens värld och därmed växande problem i takt med sekulariseringen där all genuin kristendomsundervisning undanhålles eleverna i våra skolor.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel