Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Vi har full koll, Jonas Holm, men välfärden och skolan måste få kosta

Artikel 78 av 79
Skolutredningen i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Vi i Vänsterpartiet Hudiksvall vet att många människor värnar om skolan och vi vet också att många förstår att välfärden måste få kosta, skriver Charliene Kiffer, Siv Cavallin, Lars Berglund och Sofia Högström.

Replik på Jonas Holms svar på vår insändare om att gasa och att bromsa i lärandenämnden

Vänsterpartiet vill återgå till en öppen och tydlig beslutsprocess i lärandenämnden i Hudiksvall. Vi vill att underlag till viktiga beslut ska vara utredda, konsekvensbeskrivna och skickas ut i god tid. Vi vill att beslut ska fattas i god demokratisk ordning. 

När vi vill se mer resurser till skolan istället för att spara på till exempel elevhälsan som majoriteten föreslår, anklagar Jonas Holm oss för att sakna förståelse för ekonomiska samband. Men vi har full koll på det viktigaste ekonomiska sambandet, majoritetens budget är underfinansierad och priset för det får elever och personal nu betala. Att investera i skola och välfärd är det viktigaste vi kan göra. Vi i Vänsterpartiet vet att många människor värnar om skolan och vi vet också att många förstår att välfärden måste få kosta.

Charliene Kiffer Goude, oppositionsråd (V)

Siv Cavallin, lärandenämnden (V)

Lars Berglund, lärandenämnden (V)

Sofia Högström, lärandenämnden (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel