Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Värna miljövänliga elen från vattenkraften, så kan du ladda din elbil i framtiden!

 
Kraftverken i Galvån och Kilån
Visa alla artiklar

I Kanada värnar vi laxen genom att spränga och bygga laxtrappor. Vad vi däremot inte gör är att spränga broar och tömma sjöar, skriver Sven Svensk, som befinner sig i British Columbia.

Annons

Svar till insändaren; Kraftverket tillför ingenting till bygden.

Jag representerar inte British Columbia, Kanada. Jag är svensk medborgare som står på utsidan och tittar in. Jag vet att BC spenderat mycket tid och pengar på laxens vandring. Det gör man med att spränga och bygga laxtrappor. Vad de däremot inte gör här i Kanada är att spränga broar och tömma sjöar.

Läs också insändaren från bröderna Svensk: Slakta inte en av världens finaste miljöer

Du föreslår att fullt fungerade vattenkraftverk skall rivas och dammluckorna skall öppnas så du och dina kompisar kan lägga ut era nät och mjärdar (ni kallar det att fiska i Sverige) i vattenpölarna som återstår. Det är ett dyrt pris att betala.

Du skriver också att ”kraftverken inte tillför något till bygden”. Jag tror du bör värna om all miljövänlig produktion av el, så du och många andra kan ladda era elbilar i framtiden

PS. Nästa gång kan du träda fram med ditt namn och inte fegt gömma dig bakom signaturen ”Oförstående ”. Vem vet? Jag kanske kan få dig att förstå?

Sven Svensk (Svensken) i Brittish Columbia, Kanada

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel