Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Varje båt har en konstruktör – även Livet

Enligt evolutionsteorin har livet framsprungit ur tomma intet och av en ren tillfällighet blivit en komplicerad och fungerande tillvaro med oerhört sofistikerade processer. Tyder inte allt detta på att någon större än vi människor format och "sjösatt" den "skuta" vi är en del av? skriver Jerker Sjölander.

Annons

Bo Gullefors menar att mina åsikter om evolutionsläran grundar sig på bristande kunskap. Det stämmer faktiskt! Varken jag eller evolutionisterna har den kunskap, som krävs för att evolutionsteorin ska anses vara bevisad. Alltför många länkar i beviskedjan lyser med sin frånvaro. Det kan ingen hederlig vetenskapsman förneka - bara den som medvetet blundar för realiteterna.

Det vi alla borde känna till och acceptera är att allting har ett upphov och ett ursprung. När det gäller evolutionsteorin saknas detta fullständigt. Enligt denna teori har livet framsprungit ur tomma intet och av en ren tillfällighet blivit en komplicerad och fungerande tillvaro med oerhört sofistikerade processer, som vi människor kan iaktta, men har svårt för att själva iscensätta trots mycket avancerad kunskap och teknik. Tyder inte allt detta på att någon större än vi människor format och "sjösatt" den "skuta" vi är en del av?

Varje fungerande båt har en konstruktör och en byggare. Det gäller också Livet.

Jerker Sjölander

Fotnot från redaktionen: Med den här repliken avslutar vi denna debatt och replikskifte om tro och vetenskap, för den här gången.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel