Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Vägrensslåtter har sparat många djurliv

Grönytor åt insekterna finns det gott om i Söderhamn så det är ingen risk att dom kommer att gå under på grund av kommunens vägrensslåtter, skriver signaturen Gångtrafikanten.

Replik till insändaren Klossdammenbo 27/6: "Bin och humlor"

Klossdammenbo beklagar sig över att kommunen slår vägrenarnarna och tycker att det är av ondo för bin, humlor och andra insekter.

Att man utför s.k. vägrensslåtter har sparat många djurliv bland våra mindre djur, t.e.x. katter, grävlingar, ormar och andra smådjur. Dessutom slipper man att gräs och småbuskar växer ut i väg och gångbanor, vilket är bra nu när fästingarna har fått fäste i våra trakter.

Grönytor åt insekterna finns det gott om i Söderhamn så det är ingen risk att dom kommer att gå under på grund av kommunens vägrensslåtter.

För övrigt så utförs vägrensslåtter av kommuner och fd Vägverket i hela Sverige. Var i stället glad åt att gångvägarna sköts så att dom inte växer igen.

Gångtrafikanten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel