Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: Vad gör regionfullmäktige för att hålla ihop Gävleborgs län och dess befolkning?

Den mest betydelsefulla rättviseåtgärd som regionfullmäktige kan påverka för att hålla ihop länet är utbyggnad av den kollektiva busstrafiken, skriver Sören Molander i en replik till regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg (S).

Annons

Är det inte ni själva i regionfullmäktige som under flera mandatperioder ställt till med de i insändarartikeln påpekade orättvisorna och ojämlikheten i länet? Det är ju regionförvaltningens styrelse som har och har haft makten att fördela länets skattepengar rättvist.

Läs Eva Lindbergs insändare: Vi vill göra Gävleborg mer jämlikt och rättvist

Första frågan måste ändå vara. Vad gör regionfullmäktige för att hålla ihop Gävleborgs län och dess befolkning? Eller är det tvärt om så att regionfullmäktiges dolda agenda är att ansluta Gästrikland till Uppsala och därmed bli en av de, med landets skattepengar, övergödda förorterna till Stockholm som är målet.

Hur tacklar regionfullmäktige det usla statliga anslaget av 837 miljonerna till länets vägar under perioden 2011-2021 och byggandet av de undermåliga E4-etapperna i länet? Och hur agerar ni för att hjälpa Nordanstigs kommun undan trafikverkets skambud (utpressning) inför E4 etappen genom Nordanstigs kommun?

Vi bör som länsbor kunna åka mellan alla större orter inom länet och alla busshållplatserna skall tillåta av och påstigning, oavsett vart de ligger

Den betydelsefullaste rättviseåtgärd som regionfullmäktige kan påverka för att hålla ihop länet är utbyggnad av den kollektiva busstrafiken. Ett gemensamt infrastrukturnät som gagnar alla länets innevånare . Vi bör som länsbor kunna åka mellan alla större orter inom länet och alla busshållplatserna skall tillåta av och påstigning, oavsett vart de ligger utefter sträckorna mellan de större orterna och städerna.

Som Njutångersbo måste jag flera gånger per månad avstå från föreningsverksamhet i Söderhamn och Gävle för det inte finns någon kollektiv busstrafik söderut som tillåter av och påstigning i Njutånger.

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons