Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Vad blir samhällsnotan med IIK i konkurs?

Vad blir den totala samhällsnotan om Iggesunds IK försätts i konkurs? undrar insändarskribenten, i en replik till ledarsidan. Frida Demervall svarar direkt.

Ledarskribenten avslutar sin replik till Mikael Löthstam om Camp Igge med orden: Hudiksvallsborna lämnas nu att plocka upp miljonnotan för Iggesunds IK:s dåliga ekonomi. Och frågan kvarstår, vad får de ut av det?

Detta föranleder några följdfrågor till ledarskribenten. Vad blir den totala samhällsnotan med ett Iggesunds IK i konkurs? Denna fråga kan brytas ner i följande tre frågor. Vad händer i ett samhälle när en så betydande barn- och ungdomsverksamhet försvinner? Vad sänder det för signaler till medborgare och hugade inflyttare om kommunen inte står vid föreningarnas sida? Hur ska Iggesund med omland kunna känna sig sedd och behövd om kommunen sviker Iggesunds IK?

Jag förmodar att ledarskribenten redan har genomtänkta svar på dessa frågor.

Olle Persson, Lindefallet

Svar direkt:

Iggesunds IK har uppenbarligen inte klarat av att sköta sin ekonomi, det är tragiskt och kommer med konsekvenser. Men vad har de gjort för att vända situationen? Vilka åtgärder och vilket ansvar har föreningen för situationen de befinner sig i? Ingen vill väl se se barn- och ungdomsverksamheter försvinna. Men att kommunen ska agera som ekonomisk garant med skattebetalarnas pengar när en förening har ekonomiska bekymmer, det är inte hållbart.

Frida Demervall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel