Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Vad behöver Ljusdals kommun mest av allt?

Insändarskribenten "En luttrad medborgare" anser att Ljusdals politiker lägger för mycket tid på maktspel. Han menar exempelvis att oppositionsrådet Sören Görgård (C) ägnar allt för mycket kraft att jaga kommunstyrelsens ordförande Markus Evensson (S) i en ansvarsfrihetsfråga, istället för att bedriva konstruktiv politik.

Bertil Asplund skriver att Socialdemokraterna har bjudit in Centerpartiet och Sören Görgård till samarbete och pratar om ett blankt papper. Men vad han glömmer att berätta är villkoret som Socialdemokraterna och Marit Holmstrand ställde. Det var att Centerpartiet och Sören Görgård skulle agera hävstång för att få bort Markus Evensson. När han väl var borta så kunde samarbetet börja, det blanka papperet hägrade vid horisonten.

Centerpartiet hade givetvis inga problem med detta, en egen politik har man aldrig haft utan det är de personliga relationerna som styr.

Att vara med och fimpa Markus kunde man gå med på, han hade varit elak och jagat ledande centerpartister för ansvar i härvan ute på Östernäs när ett antal miljoner försvann i ett skandalbygge. Så man var sur på Markus och nu fick man chansen att ge igen.

Så istället för att driva en konstruktiv politik i samarbete med andra så ägnade Sören Görgård, ivrigt påhejad av andra ledande centerpartister i Färila, all sin tid åt att jaga Markus i en ansvarsfrihetsfråga.

Två gånger rullade den tragiska komedin i kommunfullmäktige, och de gamla uvarna dunkade varandra i ryggen och gratulerade varandra till att fälla Markus istället för att försöka komma tillrätta med ett knepigt ekonomiskt läge i kommunen. Att skola och omsorg gick på knäna, det fick vänta. Det här var viktigare.

Men Socialdemokraterna levererade aldrig. Markus sitter kvar, och i det läget kan Centerpartiet aldrig samarbeta. Man gillar ju inte Markus och har faktiskt röstat för att det inte går att lita på honom. Så skyll inte på Centerpartiet, Bertil. Det är ditt parti som inte har hållit sin del av avtalet. För det är faktiskt så, att politik förs inte i denna kommun. Här handlar allting om att behålla makten och vem man är. Besluten har man lämnat till tjänstemännen, det är enklast så.

En luttrad medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel