Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Utnyttja Arbetsförmedlingen till parkskötseln

Varför tar man då istället inte hjälp av Arbetsförmedlingen med arbetskraft och statligt stöd? Den frågan ställer signaturen Arbetslös kommuninvånare i en replik till Ljusdals kommun svar på en tidigare insändare gällande hur parkerna i Ljusdal sköts.

De centralaste parkerna i Ljusdal är igenväxta med ogräs och ogräset är högre än växtligheten. Det är bara att titta framför Statt, Gamla Stan och Postplan där fjolårslöv ligger kvar, en fontän som slemmar igen och fimpar och annat skräp. Inget roligt att titta på. Var finns sommararbetarna från skolorna?

Det korta svaret från kommunen är att vi har väldigt lite personal vilket grundar sig i en snäv budget och det må vara hänt, utan tvivel absolut nödvändigt att strama åt budgeten.

Läs även: Parkerna sköts inte – besudlar det fina som händer i Ljusdal

Varför tar man då istället inte hjälp av Arbetsförmedlingen med arbetskraft och statligt stöd, när alla idag vill ha en sysselsättning men går utan arbete samtidigt som det är ont om arbetstillfällen i Ljusdals kommun?

Kommunalrådet Markus Evensson är ju inne på idén att Ljusdals kommun ska överta rollen som Arbetsförmedlingen tillhandahåller och se till att servicen bibehålls i vår kommun. Så varför inte redan idag öppna dörrarna för ”sommarjobbare” året ut?

I Triadens (koalitionen mellan S, L och MP) budget 2020, som fullmäktige nyligen släppte igenom, är kompetensförsörjning, arbete och inflyttning målområden. Därför är Markus Evensson (S), kommunalråd i Ljusdal, oroad över AF:s planer.

Arbetslös kommuninvånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel