Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Upp till bevis Majoriteten i Bollnäs! Visa att ni har respekt för skattebetalarnas pengar

Det är lätt för er i Majoriteten att i en insändare svara ett ungdomsförbund att ni anser att kommunens kärnverksamhet är viktig. Det blir en utmaning för er att faktiskt visa det också, speciellt när ni gång på gång visat på att ni hellre prioriterar andra diverse projekt, skriver Alexandra Tawaifi, Emil Hansson och Jennifer Törnros, KDU.

Svar på replik av Majoriteten i Bollnäs kommun: Vi tror på en kommun som har mer än kärnverksamheter

Vi i KDU Gävleborg tvivlar inte en sekund, vi är helt säkra, på att alla anställda i de kommunala verksamheterna gör ett fantastiskt jobb. Precis som ni skriver ska vi vara både stolta och imponerade. Detta har vi aldrig i ifrågasatt. Vi har ifrågasatt varför ni, Majoriteten i Bollnäs, bland annat gör så att lärarna får färre kollegor.

Med det sagt kan vi inte säga annat än att vi blir mörkrädda när vi läser att ledande politiker i en av Sveriges kommuner skriver ”Att ställa den ena verksamheten mot den andra är inte rimligt för oss som har ansvar och framtidstro”. Är det så man som politiker resonerar ska man inte ska sitta på den stolen som man gör.

Politik handlar om prioriteringar, något som blir extra viktigt när vi nu går in i en lågkonjunktur. Den som inte har pengar till äldreomsorg kan inte lägga pengar på en bandyhall. Den som tvingas skära i skolans budget kan inte lägga pengar på ”Sveriges bästa resecentrum”. Det är helt enkelt så att det som är nödvändigt måste gå före det som roligt. I grund och botten handlar det om att visa respekt för skattebetalarnas pengar.

KDU Gävleborg ställer sig även frågande till hur väl ”ansvar” rimmar med att lägga ner äldreboenden för att kunna slänga pengar på krimskrams? Och hur väl ”framtidstro” rimmar med nerskärningar i skolan?

Det är underligt att Moderaterna i Bollnäs verkar tycka att det är viktigare att bygga så många sätta-kommunen-på-kartan-projekt som möjligt istället för att sänka den höga skatten i kommunen. Det går, om man vill, att satsa på välfärden och sänka skatten, men det kräver rätt prioriteringar. För KDU Gävleborg är sänkt skatt något som alltid bör eftersträvas. Sänkt skatt ger individen mer frihet, men det är också viktigt för att hjälpa de familjer som har det svårt att få ihop ekonomin i slutet av månaden.

Det är lätt för er att i en insändare svara ett ungdomsförbund att ni anser att kommunens kärnverksamhet är viktig. Det blir en utmaning för er att faktiskt visa det också, speciellt när ni gång på gång visat på att ni hellre prioriterar andra diverse projekt. Så, socialdemokrater, moderater, bollnäspartister och miljöpartister i Bollnäs kommun - upp till bevis! Visa att ni klarar av att göra rätt prioriteringar. Visa att ni har respekt för skattebetalarnas pengar. Visa att ni tycker att kommunens kärnverksamhet är viktig.

Alexandra Tawaifi Ordförande KDU Gävleborg Emil Hansson Medlem KDU Gävleborg Jennifer Törnros Medlem KDU

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel