Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Tack Ingrid Natander för ditt fria ord, och att du står på dig

 
Bollnäs Pride 2019
Visa alla artiklar

Svenska kyrkan är ingen myndighet. Den är opolitisk och har sitt egna styre. Den lever efter samma värdegrund som övriga samhället, då den är en del av samhället. Folk måste få göra och leva fritt som de vill, och detta skall ske utan att man i det dolda ska anklaga folk för homofobi eller annat trams, skriver Andreas.

Annons

Att hävda att svenska kyrkan är en myndighet är att visa sin okunskap. Svenska kyrkan i sig ägdes ej av staten men kyrkor och församlingshem. Nu är detta frigjort från staten precis som sig bör. I en stat kan man inte ha en religion som styr. Vi lever i en demokrati, och i denna har vi frihet under ansvar. Att nu Ingrid Nantander sagt ganska enkelt: välkomna är ni alla till Svenska kyrkan, oavsett kön, religion, sexuell läggning bör räcka.

Läs insändaren från Bollnäs Pride och svaret från kyrkoherden: Varför nobbas Pride av Bollnäs pastorat?

I en demokrati måste man även ta hänsyn till de som har övriga åsikter för det är en demokrati. Vill man inte höra eller medverka i vissa saker eller tillställningar så kan man bara låta bli. Alternativen finns, valet är ditt.

Om svenska kyrkan vore en myndighet, då skulle vi ha haft tjänstemän sittandes på olika kontor, vad skulle dessa ha haft för uppdrag? Svenska kyrkan är opolitisk och har sitt egna styre. Den lever efter samma värdegrund som övriga samhället, då den är en del av samhället.

Jag är ingen stöttare av Pride och kommer aldrig att vara, men däremot att folk får göra och leva fritt som de vill, men detta skall ske utan att man ska i det dolda anklaga folk för homofobi eller annat trams. Kom ihåg att det finns länder som inte har demokrati och frihet. Var glada för att Sverige har dessa rättigheter.

Tack Ingrid Natander för ditt fria ord, och att du står på dig. Du har ej stängt något i samhället, tvärtom du har visat att svenska kyrkan är öppen för alla.

Ni övriga i denna diskussion, ta och njut av Pride och lägg av att bråka om man ej kan hålla sig till fakta.

Ingen annan kan tvinga någon till något i detta land. Om nu Pride vill upplysa folk om frihet oavsett anledning, varför utövar man då förtryck emot andra fria människor?.

För bara ca 10-15 år sedan skulle nästan ingen präst ha utfört vigsel emellan samkönade, detta är idag ändrat och en självklarhet för de flesta, varför ska det då vara då svårt att inse att alla måste inte hålla med om allt i en demokrati?

Andreas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel